top of page

OLEN KIINNOSTUNUT HARRASTUKSESTA, MISTÄ KANNATTAISI ALOITTAA?

 

Ota yhteyttä kerhoon ja tule tutustumaan harrastukseen. Saat hyvän kuvan harrastuksen eri mahdollisuuksista ja voimme auttaa sinut alkuun mahdollisimman helposti sekä turvallisesti. Kerhosta saat alkeiskoulutuksen osana jäsenyyttä ja ensimmäisen vuoden jäsenyys puoleen hintaan.

HALUAN OSTAA RADIO-OHJATTAVAN LENNOKIN TAI KOPTERIN – MINKÄLAISESTA KANNATTAA ALOITTAA?

 

Markkinoilla on huima määrä erilaisia laitteita, joista vain osa soveltuu hyvin aloittavalle harrastajalle. Ihan kaikkiin myyntiteksteihin ei kannata sokeasti luottaa. Ota yhteyttä ensin kerhoon ja tule tutustumaan. Kokeneemmat harrastajat kertovat mielellään erilaisista aloittelijalle hyvin soveltuvista laitteista - näin et tee turhia hankintoja. Laitteita myy alan erikoisliikkeet.

ONKO LENNOKIN TAI KOPTERIN LENNÄTYS VAIKEAA?

 

Ei oikeastaan – kaiken oppii harjoittelemalla. Radio-ohjattavan lennokin tai kopterin ohjaaminen ei juurikaan poikkea oikean lentoaluksen ohjaamisesta sillä samat fysiikan lainalaisuudet pätevät molempiin. Oleellista aloittelijalle on hyvin lento-ominaisuuksiensa puolesta sopiva laite ja kokeneempi kouluttaja, jonka avulla oppii nopeammin lentämään ja kalusto säilyy ehjänä. Lisäksi oleellinen osa harrastusta on laitteiden rakentaminen, virittäminen ja korjaaminen eli kokeneemman tuki nopeuttaa niksien oppimista.

ONKO TÄMÄ KALLIS HARRASTUS?

 

Harrastuksena radio-ohjattavat pienoismallit on halpa. Aloittelijan alkuinvestointi on tyypillisesti 200-300 euroa sisältäen lentolaitteen ja kaikki tarvikkeet. Halvempiakin laitteita löytyy ja luonnollisesti myös kalliimpia. Tyypillinen harrastaja käyttää harrastukseen muutamia satasia vuodessa kun taas pitkään harrastaneiden isot ja monimutkaiset laitteet voivat maksaa jopa tuhansia. 

KUKA VOI LIITTYÄ KERHOON JA MITÄ SE MAKSAA?

Kaikki ovat tervetulleita kerhoon. Keskeistä jäsenyydelle on sitoutuminen hyvässä yhteishengessä kerhotoimintaan, yhdistyksen sääntöjen ja turvallisuusohjeiden noudattaminen. Yhdessä luomme paremmat puitteet kaikkien harrastustoiminnalle. Jäsenmaksu määritellään vuosittain jäsenkokouksessa ja 2023 se on aikuisille 80 euroa vuodessa. Juniorit ja uusien jäsenien liittymisvuosi puoleen hintaan. Yhden aikuisen jäsenmaksu kattaa myös muut perheenjäsenet (alle 18v lapset ja/tai puoliso) jos ilmoitettu yhdistyksen jäseneksi.

MITÄ HYÖTYÄ ON KERHON JÄSENYYDESTÄ?

 

Kerhotoiminnan avulla tarjoamme jäsenillemme hyvät puitteet harrastustoiminnalle. Meillä on iso lennokkikenttä hyvien kulkuyhteyksien varrella, sisälennätysvuoroja, koulutusta, tapahtumia, retkiä ja paljon muuta ohjelmaa. Parasta jäsenyydessä on kuitenkin mukavat harrastuskaverit.

KUKA SAA KÄYTTÄÄ KUNINKAANPORTIN LENNOKKIKENTTÄÄ JA DRONE RATAA?

 

Kuninkaanportin lennokkikenttä sekä drone rata on Porvoon Ilmailukerhon jäsenille ja niiden käyttö edellyttää turvallisuuskoulutuksen suorittamista. Kyseinen rajaus johtuu turvallisuudesta ja käytännöllisyydestä eli yhteisillä pelisäännöillä toiminta pyritään pitämään mahdollisimman turvallisena ja jäsenet on automaattisesti vakuutettu kerhon toimesta. Kenttäalue on vain lennokki-, kopteri- tms. pienoismallien harrastukseen.

 

Kaikki jäsenet ovat tasa-arvoisia kentän käyttäjiä - ikään, kokemukseen tai kalustoon katsomatta. Vierailijat ovat tervetulleita kentälle kerholaisen kutsumana, joka vastaa että vierailijalla on voimassa oleva vastuuvakuutus ja toiminta tapahtuu kentän turvallisuusohjeiden mukaisesti. 

 

Erillistä kertakorvauskäytäntöä kentällä ei ole. Jäsentunniste pidettävä näkyvillä kentällä. Kenttäaluetta ei saa käyttää muuhun toimintaan.

bottom of page